Liima-ansa keittiö- ja jauhokoisille | Kaisla
Liima-ansa keittiö- ja jauhokoisille

Myrkytön liima-ansa keittiö- ja jauhokoisille keittiön ja ruokakomeron tarkkailuun.

Liima-ansan houkutusaine (feromoni) houkuttelee koisaperhoskoiraita, jotka jäävät kiinni liima-ansaan eivätkä pysty enää lisääntymään.

Pakkaus sisältää kolme liima-ansaa ( 5,5 cm x19,5 cm ).

Keittiökoisa on yksi yleisimmistä kotitalouksissa tavattavista tuholaisista.

Hinta10,00 €

Tuotetiedot

Liima-ansa keittiö- ja jauhokoisille

Pakkaus sisältää kolme 5,5 cm x 19,5 cm kokoista liima-ansaa. Aseta tai ripusta ansa paikkaan, jossa koisaperhosia esiintyy tai epäilet niitä olevan. Vältä vetoa ja suosi suojaisaa paikkaa. Ansa on käyttövalmis heti, kun suojakelmu on poistettu.

Ansa säilyy tehokkaana noin 8 viikkoa suojakelmun poistamisesta. Houkutusaine (feromoni) leviää ympärillä olevaan ilmaan ja houkuttelee paritteluhaluisia koisaperhoskoiraita, jotka jäävät kiinni liimaan eivätkä voi enää lisääntyä. Feromoni on ihmiselle tuoksuton ja myrkytön, joten tämä liima-ansa sopii hyvin myös lapsi- ja lemmikkikoteihin. Ansan avulla voidaan myös helposti arvioida ongelman laajuutta.

Tietoa koiperhosista

Elintarvikkeita tuhoavat koisat kuuluvat perhosten lahkoon. Aikuinen keittiökoisa (Plodia interpunctella) on helppo tunnistaa ja se on yksi yleisimmistä kotitalouksissa ja varastoissa tavattavista tuholaisista. Keittiökoisan siipiväli on 14-20mm, ja sen siiven tyvet ovat vaaleankellertävän harmaat ja kärjet voimakkaan ruosteenpunaisen kirjavat. Myös pää on ruosteenpunainen. Suomessa esiintyy myös muita koisia kuten jauhokoisia (Ephestia kuehniella), mutta ne ovat tuholaisina harvinaisempia kuin keittiökoisa.

Naaraat laskevat noin 200 munaa, ja vahinkoa aiheuttavat munista kuoriutuvat toukat. Toukat syövät elintarvikkeita ja saastuttavat niitä kotelokuorillaan ja ulosteillaan. Syötyään itsensä kylläisiksi, ne koteloituvat ja kuoriutuvat ulos aikuisina perhosina. Nämä hakevat kumppaneita, pariutuvat ja sykli alkaa alusta. Vuoden aikana elää 2-4 sukupolvea.

Valmistaja

Aries Umweltprodukte, maahantuoja Ruskovilla Oy.