KRALLA-mekko/tunika - NOOLAN | Kaisla
KRALLA-mekko/tunika - NOOLAN

Noolanin klassikkomalli, jota voi käyttää sekä tunikana housujen kanssa että mekkona. Talven pelastaja - tiedät aina mitä laittaa päälle, tilanteeseen kuin tilanteeseen.

Materiaali keittovillaa, 100% villa.

Mitoitukseltaan hieman reilu, katso kokotiedot alta Lisätietoja-kohdasta.

Tästä voit tilata varastossa olevia kokoja (toimitus heti). Tilattavissa myös muita värejä / kokoja, katso tilausvalikoima täältä.

 

 

 

Hinta300,00 €

Tuotetiedot

KRALLA

Noolanin klassikkomalli, joka käy sekä tunikana housujen kanssa, että mekkona. Asusta koruilla ja huiveilla joka tilanteeseen sopivaksi. Mekkoon saat tyylikkään ilmeen esim. käyttämällä leveää metallista rannekorua hihan päällä.

Taitettava / rypytettävä poolokaulus, jossa hieman väljyyttä. Huom. kauluksen malli asettuu päällä, kuten mustassa kuvassa. Ylipitkät hihat, joissa on paukalonreikä, joten voit kylmällä säällä vetää hihat rystysiin asti. Hihan pituuden voi myös taittaa tai rypyttää lyhyemmäksi. Vaatteen tulee olla istuva hartiosta, valitse ennemmin hieman rinnanympärykseltään niukka koko, keittovilla asettuu hetken käytän jälkeen käyttäjänsä mittoihin. Hieman alas levenevä, vähän polven yläpuolelle ulottuva helma. Ks. kokotiedot alla.

Materiaali keittovillaa (vanutettu villaneulos), 100% villa.

 

MITOITUS

Huom! Mitat ovat vaatteen mittoja: vertaa niitä olemassa olevaan hyvän kokoiseen vaatteeseesi (ei omiin mittoihin). Noolanin vaatteet saavat olla istuvia  ylhäältä = rinnanympäryksessä ei paljoa väljyysvaraa.

 

Tuotteen hoito-ohjeet

Tuuleta hyvin käytön jälkeen, pese harvoin. Pestävissä koneen villaohjelmalla.

 

HOITO-OHJEET

 
Luonnonkuiduista valmistettujen vaatteiden hoito on helppoa!
 
Kun olet sijoittanut laadukkaaseen luonnonmateriaalivaattteeseen, kannattaa hetki miettiä sen hoitoa, jotta voisit nauttia siitä mahdollisimman pitkään. Luonnonmateriaalit kestävät hyvin pesua, mutta yleispätevänä ohjeena voidaan sanoa että niitä ei kuitenkaan kannata pestä turhan usein. Tuuleta ennemmin käytön jälkeen ja pese vasta kun vaate on oikeasti likaantunut. Poista vaatteeseen tulleet tahrat heti esimerkiksi sappisaippualla.
 
Vaatteen käyttöikää saa pidennettyä huomattavasti myös korjaamalla mahdolliset pienet silmukkapaot heti, jotta reikä ei pääse suurenemaan! Hyvälaatuinen vaate on pitkäikäinen, joten sillä voi olla jopa jälleenmyytiarvoa, tai ainakin iloa myös seuraavalle käyttäjälle! Tiensä päähän tulleen luononmateriaalista valmistetun vaatteen kuitu on helpompi kierrättää kuin keinokuituisen ja loppujen lopuksi sen materiaali tulee maatumaan luonnollisesti.
 
 
 

VILLA

  • ”tavallinen” villa
  • merinovilla
  • alpakka
  • silkkivilla (sis. silkkiä ja villaa)
 
 
 
Villalle aina pätevä hoito-ohje on TUULETA USEIN – PESE HARVOIN!
 
Villa puhdistaa itse itseään päästessään tekemisiin hapen kanssa, jo muutama tunti ulkona tekee ihmeitä villavaatteelle! Mieluiten vaatteen kannattaa antaa tuulettua yön yli, eli saman ajan kuin sitä on pidetty päällä. Mikäli tuulettaminen ulkona ei onnistu helposti vaate kannattaa levittää sisällä johonkin ilmavasti.
 
Villa kestää vesipesua, mutta vain varovainen +30 asteen pesu on sallittua. Valitse myös villalle sopiva hellävarainen pesuaine (esim. Sonett)  ja pese käsin tai koneen villanpesu- tai käsinpesuohjelmalla. Nykykoneiden ohjelmat ovat hyvin hellävaraisia ja tarkempia lämpötilan suhteen kuin kädet, joten niitä voi turvallisesti käyttää, kunhan tarkistaa lämpötilaksi +30 astetta. Jotkut villavaatteet kestävät myös +40 asteen pesun (super wash).
 
Mahdolliset tahrat kannattaa pestä heti pois esimerkiksi sappisaippualla (Sonett).
 
Usein pestävät villavaatteet kannattaa käsitellä välillä, esimerkiksi joka viides pesukerta, lanoliinipitoisella villanhoitoaineella (Sonett). Käsittely palauttaa villaan sen oman luontaisen rasvaisuuden tehden siitä pehmeän ja imukykyisen sekä suojaa ennenaikaiselta kulumiselta.
 
Kaikki vaatteet on syytä kuositella muotoonsa heti, kun niitä laittaa kuivumaan. Neuleet kuivataan tasossa, jotta ne eivät veny. Vaatteet kannattaa kuivata aina varjossa, jotta aurinko ei virtyttäisi niitä. Vaatteen on ekologisempaa antaa kuivua ilmavassa paikassa omia aikojaan kuin käyttää kuivausrumpua. Villalle ei suositella rumpukuivausta ollenkaan.
 
TARKISTA AINA PESUOHJE VAATTEEN OMASTA LAPUSTA. NÄMÄ OHJEET OVAT VAIN YLEISPÄTEVIÄ SUOSITUKSIA. Mikäli olet epävarma, kysy lisäohjeita! 
 
Huom! Osassa villavaatteita (esim. Ruskovilla) ei ole koinsuojauskäsittelyä, koska tuote on haluttu pitää mahdollisimman turvallisena ja ekologisena. Aktiivisesti käytössä oleviin vaatteihin koit ja esim. turkiskuoriaiset eivät tule, mutta vaatteen jäätyä pois jatkuvasta käytöstä, esimerkiksi kesän ajaksi, kannattaa vaate säilyttää tiiviissä muovipussissa. Luonnonmukaiseen suojaamiseen voi käyttää myös punasetrituotteita.
 
 
 
 

Valmistaja

Noolan, Pietarsaari